Körsträckedata

Här presenteras statistik för fordon, körsträckor och bränsleförbrukning på kommunnivå. Dessa uppgifter används bland annat för miljömålsindikatorn Körsträcka med bil.

Datakällor

  • SCB:s befolkningsstatistik (antal invånare per kommun).
  • Transportstyrelsens vägtrafikregister (antal bilar av olika typ, per kommun).
  • Transporstyrelsens register för samtliga provade fordon(körsträckor per biltyp och kommun, hämtade från Bilbesiktningens avläsningar)

Uppdatering av tabellerna ske en gång per år under sommaren. Läs om beräkningsmetoderna till höger.

Datafiler

OBS I och med införandet av bonus-malus den 1 juli 2018 används inte lägre miljöbilsklassificeringen MB 2013 (miljöbil enligt definitionen för skattebefrielse i Vägtrafikskattelagen (2006:227) mellan 1 januari 2013 och 31 juni 2018). Tidigare redovisades antal miljöbilar i beståndet samt antal nyregistrerade miljöbilar i tabell 3 och 4. Dessa två tabeller uppdateras inte längre, då uppgiften om miljöbilar endast finns tillgänglig för nyregistrerade fordon första halvåret 2018.

Modellbeskrivning

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.