Vägledning för miljömålens etappmål

Syftet med denna vägledning är att ge länsstyrelser, kommuner och även andra regionala och lokala aktörer en överblick över, och vägledning i, hur miljömålssystemets etappmål kan användas i miljöarbetet. Vägledningen ska komplettera och utveckla den presentation som finns på sverigesmiljömål.se.

Etappmålen ska göra det lättare att nå generationsmålet och miljömålen och identifierar en önskad omställning av samhället. Etappmål finns (i november 2022) inom sju olika områden; Avfall, Begränsad klimatpåverkan, Cirkulär ekonomi, Farliga ämnen, Hållbar stadsutveckling, Luftföroreningar samt Minskat matsvinn.

I vägledningen finns en kort övergripande text om respektive etappmål, förslag på hur och i vilken mån etappmålet kan användas och kommuniceras i löpande arbete inom framför allt länsstyrelsens verksamhet samt länkar till mer information om etappmålen.


Publiceringsår: 2022

Publikationstyp: Vägledning


Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.